Finnfoam-konserni kasvaa ostamalla Cellterm AB:n osakekannan

Salolainen muovipohjaisten lämmöneristeiden valmistaja Finnfoam kasvaa Ruotsissa ostamalla Cellterm AB:n koko osakekannan. Järjestelyllä Finnfoam-konserni vahvistaa kilpailukykyään ja kasvuaan homehtumattomien muovieristeiden valmistajana Itämeren markkina-alueella.

Tärkeä osa Finnfoamin tulevaisuuden strategiaa

Ruotsalainen Cellterm AB on vuonna 2013 perustettu EPS-eristevalmistaja, joka on tuottanut eristeitä vuosittain reilu 150 000 m3. Cellterm AB on hyvin hoidettu yhtiö, joka on panostanut tehokkuuteen ja sen maine EPS-eristeiden valmistajana on vankassa asiakaskunnassaan hyvä. Yritys on keskittynyt yläpohjien ja alapohjien sekä ulkopuolisen eristämisen EPS-eristeisiin.

Cellterm AB:n keskeinen sijainti Ruotsin eteläosassa, Markarydissä vahvistaa Finnfoam-konsernin tehdasverkostoa.  Kaupan myötä Finnfoam-konserni parantaa kasvumahdollisuuksiaan sekä palvelu- ja tuotevalikoimaa erityisesti Ruotsin eteläosan asiakkaille. ”Ruotsissa EPS-eristeillä on merkittävä rooli ja se onkin pakko olla tuotevalikoimassa, jos haluaa pärjätä kilpailussa. Kristinehamnissa me olemme jo alusta asti valmistaneet XPS-eristeiden lisäksi myös EPS-eristeitä, mutta niiden kuljetus Etelä-Ruotsiin ei ole kannattavaa. Cellterm AB:n rooli tulee tulevaisuudessa kasvamaan, kun työn alla olevat kehitystyöt saadaan kokonaisuudessaan valmiiksi. Siinä tietysti vahvasti mukana myös uudenlaiset suljetun kierron kierrätys ratkaisut”, kertoo Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen.

Suomalainen Finnfoam valmistaa kaikkia keskeisiä homehtumattomia lämmöneristysmateriaaleja, joiden markkinaosuus kasvaa Pohjoismaissa vauhdilla. ”Kehittyäksemme ja päästäksemme seuraavalle tasolle meidän on oltava osa laajempaa kontekstia, jossa voimme hyötyä synergioista ja laajemmasta tuotevalikoimasta”, kommentoi yrityskauppaa Celltermin hallituksen puheenjohtaja Lars Dornerus.

Kehittyvä ja kansainvälistyvä Finnfoam Oy kasvattaa jatkuvasti tuotantokapasiteettiaan sekä tuotevalikoimaansa. ”Finnfoam Oy pystyy tarjoamaan teknistä osaamista ja laajan valikoiman homehtumattomia lämmöneristeitä sekä erilaisia eristystuotteita”, kommentoi Dornerus.

Finnfoam Oy on tunnettu patentoiduista ratkaisuista, joiden eristyskyky, luotettavuus ja asentamisen helppous ovat vertaansa vailla. Yrityksen tuotevalikoimiin kuuluvat kaikki maailmalla yleisesti käytössä olevat kovat ja homehtumattomat lämmöneristeet FINNFOAM (XPS), FF-EPS ja FF-PIR sekä Tulppa-märkätilalevyt. Vuonna 2019 Finnfoam-konsernin liikevaihto oli noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa yli 250 henkilöä. Yrityksen pääkonttori, tehdas ja tuotekehitysyksikkö sijaitsevat Salossa. Lisäksi Finnfoam Oy:llä on tehtaat Ruotsissa, Virossa, Liettuassa ja Espanjassa. Tytäryhtiö Styroplast Oy sijaitsee Valkeakoskella.

Henri Nieminen

Toimitusjohtaja

+358 2 777 3019
+358 400 636 992

Asso Erävuoma

Varatoimitusjohtaja
Kehitys- ja markkinointi

+358 2 777 3055