Kierrätysmateriaalista valmistetut tuotteet

Kiertotalousajattelu on vahvasti mukana Finnfoamin toiminnassa ja pyrimme hyödyntämään kierrätysmateriaaleja mahdollisimman pitkälle tuotevalmistuksessamme. Yli 30 vuoteen Finnfoam -eristeiden tuotannos­ta ei ole tullut muovijätettä, vaan kaikki levyjen työstöjäte ja sekundalevyt on kierrätetty tuotantomme kierrätyslinjoilla takaisin raaka-aineeksi.

Vuonna 2019 lanseerasimme FF-Kierrätyssäkit, joilla kerätään muovieristejätteet rakennustyömailta ja rautakaupoista uusiokäyttöön. Näin voimme auttaa myös yhteistyökumppaneitamme kierrättämään muovieristejätteensä. 

Näistä jätteistä me valmistamme uusia tuotteita, kuten FF-EPS 60S SILENT – sekä FF-FRAME -tuotteita.

FF-EPS 60S SILENT

Kierrätettyä EPS -muovieristemateriaalia hyödynnetään uuden keraamipohjaisen FF-SILENT -massan tekoon, jonne se rouhitaan täyteaineeksi. Innovatiivinen FF-SILENT -massa toimii sekä ääneneristeenä että palosuojauksena. Sillä voidaan esimerkiksi loivilla katoilla korvata kovan villan käyttö FF-EPS -eristeiden päällä katteen alustana.

FF-FRAME

FF-FRAME-profiilit on kehitetty kestämään kosteutta ja lämpötilavaihteluita. Tuotteen raaka-aineesta jopa 90 % on kierrätettyä materiaalia eli PIR-eristerouhetta. Kierrätetystä PIR-eristeiden valmistuksen sivuvirrasta valmistettuja FF-FRAME-profiileja käytetään apukarmina ulkoseinän eristetilassa ikkunoiden asentamista varten.