Välipohja

Välipohjan eristys on lisääntynyt lattialämmitysten myötä. Jotta lämpö saadaan kohdistettua lattiaan eikä alakerran kattoon, on välissä oltava lämmöneriste. Välipohjan eristys on tarpeen myös silloin, kun esimerkiksi kellarissa on viileä tila.

FINNFOAM:in lämmöneristyskyky on noin viisinkertainen puuhun verrattuna. Jos lattia pinnoitetaan noin 1 cm:n puulla, ja halutaan 90 % lämmöstä lattiaan, on lattialämmityksen (vesi- tai sähkökiertoinen) alapuolella oltava noin 2 cm FINNFOAM:ia.

Lattialämmityksessä, jossa välipohjan molemmin puolin on lämmin tila, FINNFOAM:in suositusvahvuus on 30 mm. Lämpimän ja viileän tilan väliin (esim. perunakellari +5 C) suositus on 100 mm.

Välipohjassa FINNFOAM auttaa lattialämmityksen tehon hyötykäyttöön saamista.

Luja FINNFOAM-eriste kestää rakentamisen aikaiset kuormat hyvin näinkin ohuena eristeenä. FINNFOAM:in vettymättömyydestä on hyötyä vesivahingon sattuessa. FINNFOAM-lämmöneristeet pysyvät kuivina ja siten rakenteiden kuivattaminen on helpompaa. Jo pienetkin vuodot havaitaan nopeasti, koska vesi ei pääse kertymään FINNFOAM-eristeeseen vaan valuu eteenpäin ― näkyville. FINNFOAM-lämmöneristeet vaimentavat myös askelääniä, vaikka FINNFOAM ei olekaan varsinainen lattian äänieriste.