Finnfoamilta – FF-PIR-polyuretaanieristeet

Tiukentuvat energiatehokkuusvaatimukset ovat voimakkaasti luoneet kasvavaa tarvetta kosteusteknisesti turvallisille ja tehokkaille lämmöneristemateriaaleille, jotka pitävät rakennepaksuudet järkevinä ja ovat paloteknisesti toimivia. Finnfoam Oy toi loppuvuodesta 2014 markkinoille uudet polyuretaanista (PU) valmistetut FF-PIR-lämmöneristeet. Jatkuvan tuotekehityksen tuloksena FF-PIR-eristeiden tuoteperhe on koko ajan laajentunut ja kesästä 2017 lähtien kaikkien FF-PIR-eristeiden lämmönjohtavuus on ollut 0,022 W/mK.

TEHOKAS, PALONKESTÄVÄ JA HOMEHTUMATON

Polyuretaanieristeet jaetaan raaka-aineseoksen mukaan PUR- ja PIR-eristeisiin. Kuten FF-PIR-tuotenimi kertoo, valmistaa Finnfoam Oy ainoastaan PIR-eristeitä, joiden palonkesto-ominaisuudet ovat huomattavasti PUR-eristeitä paremmat. FF-PIR-eristeen vaahdon eli eristävän osan paloluokka on D-s2, d0. CE-merkitty FF-PIR on myös homehtumaton ja kosteusteknisesti turvallinen materiaali.

Lyhenteet tuotenimissä:

PL = diffuusiotiivis muovilaminaattipinta levyn molemmilla puolilla, AL = diffuusiotiivis alumiinilaminaattipinta levyn molemmilla puolilla, GY = levyn toisella puolella 9 mm reunaohennettu kipsilevy, CL = diffuusiotiivis paperilaminaatti levyn molemmilla puolilla, I = suorareunainen, L = puolipontti, K = täyspontti, S = saneerauslevy.

Levyjen saumakohtiin voidaan upottaa 20 x 100 mm puurima, K600 = runkolevy, jossa pitkät sivut suorareunaisia ja päädyt täyspontattuja.

Kaikkia tuotteita voidaan valmistaa suorareunaisena, puolipontilla tai täyspontilla

Varastotuotteet:

 FF-PIR-varastotuotteet (PDF, 2371 kt)

Minimitilauserä FF-PIR-eristeiden erikoistuotteissa on 30 m3.

Yleiset ominaisuudet:

  • FF-PIR sopii erinomaisesti yläpohjien ja seinien lämmöneristämiseen
  • FF-PIR –eristeiden tehokas lämmöneristyskyky, lämmönjohtavuus λDeclared on 0,022 W/mK, mahdollistaa ohuemmat eristepaksuudet
  • FF-PIR on kosteusteknisesti turvallinen ja homehtumaton
  • FF-PIR sopii niin uudisrakentamiseen kuin korjausrakentamiseenkin

Palo-ominaisuudet ja kemiallinen kestävyys:

  • FF-PIR-eristeiden käyttölämpötila on -50°C…+120°C , mutta hetkellisesti ne kestävät jopa yli +200˚C asteen lämpötiloja
  • Palotilanteessa eristeen pinnan hiiltyminen hidastaa uudelleensyttymistä
  • FF-PIR-eristeiden kemiallinen kestävyys on erittäin hyvä ja ne kestävät hyvin liuottimia, pehmittimiä ja mineraaliöljyjä

Palotilanteessa palon leviämistä hidastaa FF-PIR-eristeen itsestään sammuminen ja uudelleen syttymistä hidastaa pinnan hiiltyminen. FF-PIR-eristeitä ei voida kuitenkaan asentaa suoraan kiinni esimerkiksi savupiippuun vaan väliin tulee jättää ratkaisusta ja piipun materiaalista riippuen 20 – 120 mm rako.

Tästä voit ladata FF-PIR betonielementtioppaan: