FF-PIR-POLYURETAANIERISTEET – TURVALLINEN, KESTÄVÄ JA HUOLTOVAPAA VALINTA

FF-PIR on ratkaisu energiatehokkaaseen, taloudelliseen ja kestävään rakentamiseen. Hyvä lämmöneristys on ekologisesti kestävän rakentamisen perusta. Kosteus- ja paloteknisesti turvalliset, lämmöneristyskyvyltään ensiluokkaiset FF-PIR-eristeet mahdollistavat tehokkaamman eristyksen vähemmillä materiaaleilla. Kun rakennemateriaaleja tarvitaan vähemmän, pienenevät sekä rakentamisen hiilijalanjälki että rahalliset kustannukset rakennuksen koko elinkaaren ajalta. Tehokkuudesta ei silti tarvitse tinkiä senttiäkään, sillä huoltovapaa FF-PIR on itseoikeutetusti markkinoiden parhaimpia lämmöneristeitä – nyt ja 50 vuoden päästä.

EKOLOGINEN FF-PIR ON KIERTOTALOUDEN TAIDONNÄYTE

Markkinoiden vihrein PIR ei viittaa pelkkään väriin, sillä kiertotalous on meille keskeinen arvo. FF-PIR-lämmöneristeessä tämä arvo konkretisoituu.

FF-PIR-eristeen pääraaka-aineet ovat MDI sekä polyoli. Kehitimme kumppaneidemme kanssa ainutlaatuisen yhteistyömallin, jossa vaikeasti hyödynnettävä PET-muovinen prosessijäte jalostetaan polyoliksi. Juuri tätä entistä jätettä, nykyistä kierrätyspolyolia hyödynnämme tuotannossamme FF-PIR-eristeiden toisena pääraaka-aineena.

Keräämme työmailta ja rautakaupoista FF-PIR-levyjen työstöjätteen talteen. Se ja tuotannon hukka kierrätetään tuotantomme kierrätyslinjoilla takaisin raaka-aineeksi: siitä valmistetaan FF-FRAME-apukarmiprofiileja, joiden raaka-aineesta jopa 90 % on kierrätettyä materiaalia eli PIR-eristerouhetta.

YLEISET OMINAISUUDET

  • Sopii uudisrakentamiseen ja korjausrakentamiseen
  • Sopii erinomaisesti yläpohjien ja seinien lämmöneristämiseen
  • Tehokas lämmöneristyskyky, joka mahdollistaa ohuemmat eristepaksuudet (lämmönjohtavuus λDeclared on 0,022 W/mK)
  • Kosteusteknisesti turvallinen ja homehtumaton – kestävä ja pitkäikäinen
  • Paloturvallinen
  • Huoltovapaa

TUOTTEET

Polyuretaanista (PU) valmistettavat FF-PIR-lämmöneristeet ovat kosteusteknisesti turvallisia ja tehokkaita lämmöneristeitä, jotka pitävät rakennepaksuudet järkevinä ja ovat paloturvallisia. Tuoteperhe sisältää ratkaisut niin yleisiin käyttökohteisiin (seinät, yläpohja, sauna) kuin erikoiskohteisiinkin, sekä yksityisille että ammattilaisille.

Kaikkia tuotteita voidaan valmistaa suorareunaisena, puolipontilla tai täyspontilla.

FF-PIR tekniset tiedot:

Lataa tästä  FF-PIR tekniset tiedot (PDF, 2 462 kt)

Upload FF-PIR technical properties (PDF 370 kt)

Varastotuotteet:

 FF-PIR-varastotuotteet (PDF, 2371 kt)

Minimitilauserä FF-PIR-eristeiden erikoistuotteissa on 30 m3.

ENERGIATEHOKAS NYT JA TULEVAISUUDESSA

Tällä hetkellä kansallinen lainsäädäntö asettaa vielä vaatimattomat vaatimukset rakennusten energiatehokkuudelle. Nämä vaatimukset tulevat jatkossa kuitenkin tiukentumaan merkittävästi uusien EU-direktiivien myötä. Koska hyvä lämmöneristys on rakennuksen energiatehokkuuden avain, kannattaa sekä uudis- että korjausrakentamisessa eristämiseen panostaa ja eristeeksi valita seinä- ja yläpohjarakenteisiin FF-PIR, joka täyttää vaatimukset nyt ja tulevaisuudessa. CE-merkitty FF-PIR on homehtumaton ja kosteusteknisesti turvallinen materiaali, joka kestää laadukkaana vuosikymmeniä.

Paloturvallisuus

Polyuretaanieristeet jaetaan raaka-aineseoksen mukaan PUR- ja PIR-eristeisiin. Kuten FF-PIR-tuotenimi kertoo, valmistaa Finnfoam Oy ainoastaan PIR-eristeitä, joiden palonkesto-ominaisuudet ovat huomattavasti PUR-eristeitä paremmat. FF-PIR-eristeen vaahdon eli eristävän osan paloluokka on D-s2, d0.

PALO-OMINAISUUDET JA KEMIALLINEN KESTÄVYYS:

  • FF-PIR-eristeiden käyttölämpötila on -50°C…+100°C , mutta hetkellisesti ne kestävät jopa yli +200 ̊C asteen lämpötiloja
  • Palotilanteessa eristeen pinnan hiiltyminen hidastaa uudelleensyttymistä
  • FF-PIR-eristeiden kemiallinen kestävyys on erittäin hyvä ja ne kestävät hyvin liuottimia, pehmittimiä ja mineraaliöljyjä

Palotilanteessa palon leviämistä hidastaa FF-PIR-eristeen itsestään sammuminen ja uudelleen syttymistä hidastaa pinnan hiiltyminen. FF-PIR-eristeitä ei voida kuitenkaan asentaa suoraan kiinni esimerkiksi savupiippuun vaan väliin tulee jättää ratkaisusta ja piipun materiaalista riippuen 50 – 120 mm rako.

Lyhenteet tuotenimissä

PL = diffuusiotiivis muovilaminaattipinta levyn molemmilla puolilla, AL = diffuusiotiivis alumiinilaminaattipinta levyn molemmilla puolilla, GY = levyn toisella puolella 9 mm reunaohennettu kipsilevy, CL = diffuusiotiivis paperilaminaatti levyn molemmilla puolilla, I = suorareunainen, L = puolipontti, K = täyspontti, S = saneerauslevy.

Levyjen saumakohtiin voidaan upottaa 20 x 100 mm puurima, K600 = runkolevy, jossa pitkät sivut suorareunaisia ja päädyt täyspontattuja.

Kaikkia tuotteita voidaan valmistaa suorareunaisena, puolipontilla tai täyspontilla.

VIDEOITA KÄYTTÖKOHTEISTA

FF-PIR BETONIELEMENTTIOHJEET -OPAS:

Tästä voit ladata FF-PIR betonielementtioppaan:

Opas on tarkoitettu betonielementtirakentamisen parissa työskenteleville. Oppaassa käydään detaljiikka FF-PIR eristeiden kanssa.

Katso esitys FF-PIR eduista ja ominaisuuksista