TM Rakennusmaailman routaeristetesti

FINNFOAM FL-300 voitti TM Rakennusmaailman (8/2011 ilm. 21.9) routaeristetestin. Testissä vertailtiin keskenään saman tuoteryhmän routaeristeitä. FINNFOAM oli kaikilta ominaisuuksiltaan huippuluokkaa. Olemme aina omassa viestinnässämme painottaneet, että routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus! Routaeristeen ominaisuudet eivät saa muuttua ajan saatossa vaan sen tulee toimia koko rakennuksen eliniän eli vähintään 50 vuotta. Routaeristys on kuin rakennuksen sprinklausjärjestelmä, jonka tulee suojella taloa kalliilta ja vaikeasti korjattavilta routavaurioilta, tätä suojausta ei välttämättä tarvita joka vuosi, mutta silloin kun sitä tarvitaan, sen tulee myös toimia.

Kuten TM rakennusmaailmassa 8/2011 kirjoitetaan; routaeristeen tehtävä on tärkeä, sillä niiden on kyettävä pitämään talon perustusten alla oleva maa routimattomana. Routaeristyksen merkitys korostuu entisestään rakennusten energiatalouden parantuessa. Oli siis korkea aika selvittää, kuinka laadukkaita routaeristykseen soveltuvat tuotteet ovat.

Testien tulokset näyttävät selkeästi kiistattomat tosiasiat ja nostavat esille routaeristyksen tärkeyden sekä eristämisen merkityksen kunnon routaeristeillä. Kuten TM rakennusmaailmassa 8/2011 kirjoitetaan; Varmaa sen sijaan on, että niille rakentajille, jotka ovat pelanneet niin sanotusti varman päälle valitsemalla XPS-eristeen (FINNFOAM), tuskin tämän vertailun jälkeen enää nauretaan.

Meillä on tehty routaeristeille myös huomattavasti rankempia testejä TTY:llä, koska 50 vuotta on todella pitkä aika. Tämän tyyppisiä testejä tehdään maailmalla maahan laitettaville eristeille yleisesti.

Toivottavasti valitsette jatkossakin markkinoiden parhaat routaeristeet!

Syysterveisin,
Henri Nieminen
Toimitusjohtaja
Finnfoam Oy

Lue koko juttu TM Rakennusmaailman artikkelista (PDF, 6268 kt)