Tehokas saunan eristys FF-PIR-eristeillä

Saunan sokkelin vedeneristys tehdään paljaan FF-PIR-eristeen päälle.

Kotimaiset Finnfoamin valmistamat FF-PIR-eristeet soveltuvat erinomaisesti käytettäviksi saunan kuumissa ja kosteissa tiloissa. Ohuilla ja tehokkailla FF-PIR-eristeillä tilat saadaan maksimaalisesti hyötykäyttöön ja mahdollisimman energiatehokkaiksi, eli nopeasti lämpeneväksi ja lämmönpitäväksi. Levyt asennetaan suoraan seinän runkorakenteeseen, joka voi olla kiviseinä tai puurunko. FF-PIR-eristeiden käyttölämpötila on -50…+120˚C, mutta hetkellisesti ne kestävät jopa yli +200˚C asteen lämpötiloja. Näin ollen tuotetta on turvallista käyttää saunassa.

Saunaan soveltuvat ensisijaisesti FF-PIR SAUNA (30 x 600 x 1200 mm, ympäritäyspontattu) tai FF-PIR 30 ALK (30 x 600 x 2400 mm, ympäritäyspontattu). Myös muut eristepaksuudet soveltuvat käytettäväksi saunan lämmöneristeenä.

FF-PIR SAUNA.

Höyrynsulku ja kattoeriste yhdessä levyssä

Saunatilassa FF-PIR-eristelevyjen asennuspuolella ei ole väliä. FF-PIR-levyjen vesihöyrynvastus eli tiiviys perustuu levyjen pinnoilla olevaan alumiinilaminaattiin ja saumat tiivistetään aina polyuretaanivaahdolla ja lämmönkestävällä alumiiniteipillä. Helposti käsiteltävien jäykkien FF-PIR-levyjen ja selkeiden työvaiheiden ansiosta tiivis rakenne on todella helppoa toteuttaa.

Alumiinilaminaatti irtoaa samalla tavalla molemmilta puolilta levyä, jos se halutaan poistaa esimerkiksi saunan sokkelissa vedeneristyksen ja laatoituksen alta. Suoraan FF-PIR-levyn pintaan toteutettu saunan sokkelirakenne on kosteusteknisesti turvallinen ja kustannustehokas tapa.

Saunatilan seinien ja katon lisäksi pesuhuoneen katto pitäisi aina lämmöneristää vesihöyrytiiveyden varmistamiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Pesuhuoneen katon lämmöneristys voidaan toteuttaa FF-PIR- tai FINNFOAM-eristeillä.

Turvallinen ja helppo työstää

FF-PIR-levyjen työstäminen onnistuu kaikilla puuntyöstötyökoneilla ja ohuiden saunan eristeiden leikkaaminen on helpointa mattopuukolla.

FF-PIR polyuretaanieristeillä on sisäilman paras päästöluokitus M1 ja ne on CE-merkitty tuotestandardin EN 13165 mukaisesti.

FF-PIR-polyuretaanieristeillä saunan eristämisen työvaiheita

Saunan eristämisen työvaiheita.

Video saunan eristämisestä (Ari ja Kirsi: Kotirempat)

FF-PIR-levyjen työstäminen onnistuu kaikilla puuntyöstötyökaluilla ja ohuiden saunan eristeiden

Rakennekuvat saunan ja pesuhuoneen väliseinästä

FF-PIR_sauna-PH-valiseina_rankarunko (PDF, 98 kt)

FF-PIR_sauna-PH-valiseina_rankarunko.dwg (DWG, 58 kt)

FF-PIR SAUNA-esite

FF-PIR_SAUNA -esite 2020 (PDF, 4150 kt)