FF-KIERRÄTYSSÄKKI

Muovieristeiden käyttö kasvaa vauhdilla hyvien ominaisuuksiensa, kuten kestävyyden, homehtumattomuuden, päästöttömyyden ja kosteusteknisen toimivuuden ansiosta. Samalla lisääntyy niistä väistämättä syntyvä hukkamateriaali. 

Ratkaistakseen ongelman, Finnfoam lanseerasi ensimmäisenä Suomessa keväällä 2019 muovieristejätteiden kierrätysjärjestelmän. Maksuttomilla FF-Kierrätyssäkeillä kerätään muovieristejätteet niin rakennustyömailta kuin rautakaupoistakin ja käytetään Salon tehtaalla uudelleen raaka-aineena. Näin pystymme auttamaan myös asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme hukkamateriaalien kierrätyksessä ja vastuullisemmassa rakentamisessa.

Tästä FF-Kierrätyssäkin tuotesivulle.

TAUSTALLA VASTUULLISEN RAKENTAMISEN EDISTÄMINEN

Innovaation taustalla on Finnfoamin pohdinta siitä, miten rakennuskohteiden muovieristeiden ylijäämäpalat, jotka ovat ominaisuuksiltaan ensiluokkaista materiaalia, saisi talteen ja hyötykäyttöön. 

FF-Kierrätyssäkki onkin osa isompaa kuvaa eli pyrkimyksiämme edistää vastuullista rakentamista ja kiertotaloutta. Muovieristejätteen tehokas ja vaivaton kierrätys hyödyttää kaikkia osapuolia: rakennusliikkeet ja yksityiset rakentajat säästävät jätemaksuissa, rakentamisen ympäristökuormitus kevenee ja me saamme kierrätysraaka-ainetta tuotevalmistukseen.

MITKÄ MATERIAALIT FF-KIERRÄTYSSÄKKIIN SOVELTUVAT?

FF-Kierrätyssäkkiin voi laittaa kaikki EPS-, XPS- ja PIR-eristeiden leikkuujätteet sekä pakkausstyroksit ja polyeteeni- tai polypropeenivaahdot riippumatta siitä, mikä yritys ne on valmistanut. Eristeiden pinnalla oleva paperi, alumiini, kosteus tai lika eivät haittaa. Fenolieristeitä, PVC-muovia tai muita rakennusmateriaaleja ei tule laittaa kierrätyssäkkiin.

MIHIN KERÄTYT MUOVIERISTEJÄTTEET KÄYTETÄÄN?

Kierrätetty EPS-muovieristemateriaali hyödynnetään uuden keraamipohjaisen FF-SILENT-massan tekoon, jonne se rouhitaan täyteaineeksi. FF-PIR-materiaali taas hyödynnetään mm. FF-FRAME-tuotteisiin. Lue lisää kierrätysmateriaalista valmistetuista tuotteistamme.