FF-EPS ETICS

FF-EPS ETICS-ohutrappausjärjestelmä on kustannus- ja energiatehokas ulkoseinäratkaisu. Tehtaalla valmiiksi vanhennettu FF-EPS ETICS on ominaisuuksien puolesta optimaalinen alusta rappaukselle.

FF-EPS kestää hyvin haastavia olosuhteita, hylkii kosteutta ja on tasainen sekä jämäkkä rappausalusta. Tuote on testattu yhteensopivien rappausjärjestelmien kanssa vaativissa säärasitustesteissä Tampereen Teknillisessä Yliopistossa.

FF-EPS-tuotteiden lämmönjohtavuus on 0,031 W/mK, joka on merkittävästi parempi, kuin perinteisillä valkoisilla EPS-eristeillä. Eristeen lukkopontatut saumat takaavat kylmäsillattoman rakentamisen. Sisäkuorielementtirakenteisessa kohteessa riittää jo 180 mm FF-EPS ETICS -eristettä täyttämään energiatehokkuusasetuksen vertailu u-arvovaatimuksen 0,17 W/m2K.

Rakennusten käytönaikaisten päästöjen laskemiseksi ja energian hinnan nousua vastaan, on suositeltavaa asentaa uudiskohteeseen 250 mm paksu FF-EPS eristys (U-arvo 0,12). Ratkaisu sopii myös korjausrakentamiseen, joissa eristepaksuutta kannattaa kasvattaa aina niin paljon, kuin kohteessa on mahdollista, jotta se laskee lämmityskustannuksia merkittävästi.

Tuote on hyväksytty alle 28 metriä korkeiden P1-paloluokan rakennusten eristämiseen. Ratkaisussa joka toiseen kerrokseen asennetaan FF-PIR 200 AL palokatkoksi. FF-EPS ETICS on toiselta puolelta hienosti ristiinuritettu, joka parantaa tartuntaa betonielementtiin.

FF-EPS ETICS logopuoli asennetaan ulospäin ja karhennetaan ennen rappauksen aloittamista.

Levyt ovat ympärilukkopontattuja ja niitä on saatavana 100 – 400 mm paksuisina ja varastotuotteet ovat 100, 180 ja 250mm. Levyjen koko on 600 x 1200 mm, joka helpottaa merkittävästi niiden käsittelyä ja asentamista. FF-EPS ETICS -levyjen lyhytaikainen puristuslujuus on 60 kPa. FF-EPS ETICS tuotteet sisältävät palonsuoja-ainetta, jonka ansiosta niiden paloluokka on E.