Vastuullisempi rakentamisen tulevaisuus

Rakentamisessa on viime vuosikymmenet rakennettu pitkälti asetus- eli määräystason minimillä, joka on esimerkiksi lämmöneristysvaatimusten eli U-arvojen osalta edelleen vaatimaton. Todellisella nollaenergia- tai passiivitasolle eristetty rakennus säästää elinikänsä aikana valtavan määrän päästöissä.

Me Finnfoamilla haluamme olla vahvasti mukana rakentamassa kestävämpää ja vastuullisempaa rakentamista. Tuotteillamme on merkittävä rakennusten päästöjä laskeva vaikutus rakenteellisen energiatehokkuuden kautta. Uskomme, että energiatehokkailla ratkaisuillamme ja omalla esimerkillämme pystymme vaikuttamaan koko alan tulevaisuuteen.

Tuotteita ja tuotantoa ympäristö sekä kierrätys huomioiden

Ympäristö ja kierrätys otetaan Finnfoamilla huomioon niin tuotesuunnittelussa kuin tuotannossakin. Kehitämme jatkuvasti tuotantoamme ja tuotteitamme ympäristövaikutusten laskemiseksi.

  • Käytössämme ovat sertifioidut ja auditoidut ISO 9001 laatu- ja ISO 14001 ympäristönhallintajärjestelmät.
  • Finnfoamin tuotteista on ollut laadittuna vuodesta 2013 lähtien RTS EPD -ympäristöselosteet.
  • Finnfoamin tuotteet ovat hyväksyttyjä tuotteita käyttää Joutsen-merkityissä kohteissa.
  • Finnfoamit ovat CE-merkittyjä tuotteita, joiden laatua seurataan sisäisten ja ulkoisten toimijoiden toimesta.

Finnfoam-eristeiden tuotannosta ei ole tullut muovijätettä yli 30 vuoteen, vaan kaikki levyjen työstöjäte ja sekundalevyt on kierrätetty tuotantomme kierrätyslinjoilla takaisin raaka-aineeksi. Nyt myös asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme pystyvät helposti kierrättämään eristejätteen FF-Kierrätyssäkki.

Finnfoamin valmistukseen kehittämä tuotantoteknologia hyödyntää ponneaineena muun teollisuuden sivutuotteena syntyvää hiilidioksidia, jota on kierrätetty Finnfoamilla jo yli 20 vuotta. Olimme ensimmäinen valmistaja maailmassa, joka siirtyi käyttämään koko tuotannossaan hiilidioksidia ponneaineena jalokaasujen sijaan.

Uusiutuva energia osana toimintaamme

Olemme tehneet muun muassa seuraavia toimia:

  • Salon ja Liettuan Kaunasin tehtaillamme energiaa tuottavat omat aurinkovoimalat.
  • Finnfoam Group on investoinut tuulivoimaan.
  • Ruotsin Kristinehamnin tehtaalla höyryn- ja lämmöntuotantoa tullaan tekemään hakkeella ja muulla biovoimalla.
  • Salon ja Liettuan tehtailla hukkalämpö saadaan tehokkaasti talteen tuotantolaitteista ja siirrettyä sinne missä lämpöä tarvitaan itse kehitetyn jäähdytys/ lämmitysjärjestelmän ansiosta.

Kestävää ja vastuullista liiketoimintaa

Kestävä ja vastuullinen liiketoiminta on meille tärkeää. Haluamme olla luotettava työnantaja, alan asiantuntija ja yhteistyökumppani. Pyrimme toimimaan vastuullisesti arvoketjun eri vaiheissa ja huomioimaan taloudelliset, ympäristölliset ja sosiaaliset vaikutukset. Panostamme henkilöstön osaamiseen ja kehitämme jatkuvasti uusia innovaatioita vahvistaaksemme arvoketjun toimivuutta.