FF-Kierrätyssäkki

Muovieristeiden käyttö kasvaa vauhdilla hyvien ominaisuuksien kuten kestävyyden, homehtumattomuuden, päästöttömyyden ja kosteusteknisen toimivuuden ansiosta. Samalla lisääntyy niistä väistämättä syntyvä hukkamateriaali. Finnfoam lanseerasi ensimmäisenä Suomessa keväällä 2019 muovieristejätteiden kierrätysjärjestelmän. FF-Kierrätyssäkeillä kerätään muovieristejätteet niin rakennustyömailta kuin rautakaupoistakin ja käytetään Salon tehtaalla uudelleen raaka-aineena.

”Käytännössä kaikissa rakennuskohteissa muovieristeistä jää ylijäämäpaloja, jotka ovat kuitenkin ominaisuuksiltaan ensiluokkaista materiaalia. Ryhdyimme miettimään, miten saisimme ne talteen ja hyötykäyttöön”, taustoittaa Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen

Mitkä materiaalit FF-Kierrätyssäkkiin soveltuvat?

FF-kierrätyssäkkiin voi laittaa kaikki EPS-, XPS- ja PIR-eristeiden leikkuujätteet sekä pakkausstyroksit ja polyeteeni- tai polypropeenivaahdot riippumatta siitä, mikä yritys ne on valmistanut. Eristeiden pinnalla oleva paperi, alumiini, kosteus tai lika eivät haittaa. Fenolieristeitä, PVC-muovia tai muita rakennusmateriaaleja ei tule laittaa kierrätyssäkkiin.

Toistaiseksi emme ota vastaan purkukohteiden eristeitä.

Mihin kerätyt muovieristejätteet käytetään?

Kierrätetty muovieristemateriaali hyödynnetään uuden keraamipohjaisen FF-SILENT -massan tekoon, jonne se rouhitaan täyteaineeksi. Innovatiivinen FF-SILENT -massa toimii sekä ääneneristeenä että palosuojauksena. Sillä voidaan esimerkiksi loivilla katoilla korvata kovan villan käyttö FF-EPS -eristeiden päällä katteen alustana. 

Toimintaohjeet asiakkaille ja yhteistyökumppaneille
 

Rakennustyömaat

Finnfoam toimittaa maksutta Etelä-Suomessa Helsingin, Tampereen ja Turun alueen asiakkailleen FF-kierrätyssäkkejä, joihin voidaan kerätä muovieristeistä ylijäämäpalat ja leikkuujätteet. Kun ne alkavat täyttyä, Finnfoamin kuljetusliike hakee ne maksutta pois samalla, kun kohteeseen toimitetaan lisää eristeitä. Finnfoamin kuljetusliike ei siis nouda kierrätyssäkkejä erikseen vaan nouto yhdistetään uusien eristekuormien toimitukseen. Näin pystymme pitämään toiminnan ympäristöystävällisenä.

Mikäli kohde sijaitsee edellä mainittujen alueiden ulkopuolella, voidaan tyhjiä kierrätyssäkkejä toimittaa kohteeseen ja hakea täydet kierrätyssäkit kohteesta pois poikkeustapauksissa (ota yhteyttä myyntipäällikköön) maksimissaan 300 km:n päästä Salosta tai Valkeakoskelta. Tällöin täydet kierrätyssäkit haetaan pois vasta kun viimeinen kuorma toimitetaan kohteeseen.

Haluttujen tyhjien säkkien määrä tulee ilmoittaa tilauksen yhteydessä. Myös noudettavien säkkien määrä tulee ilmoittaa samalla, kun kohteeseen tilaa lisää eristeitä.

Mikäli kohteeseen ei toimiteta Finnfoam Oy:n eristeitä suoraan Finnfoam Oy:n kuljetuksella, voi rakennustyömaa hakea tyhjiä kierrätyssäkkejä yhteistyökumppaneidemme rautakaupoista (FF-Kierrätyssäkkejä varastoivat pisteet löytyvät täältä) ja toimittaa täydet säkit takaisin samaan rautakauppaan.

Vaihtoehtoisesti täysinäisten FF-Kierrätyssäkkien noudot voi tilata myös yhteistyökumppaniltamme Lassila & Tikanojalta. L&T toimittaa tarvittaessa rakennustyömaalle myös tyhjiä säkkejä. L&T perii tyhjien säkkien toimittamisesta sekä täysinäisten säkkien noudosta oman hinnastonsa mukaisen hinnan. L&T:n esitteen palvelusta ja yhteystiedot löydät alta.

Rautakaupat

Finnfoam toimittaa maksutta Etelä-Suomessa Helsingin, Tampereen ja Turun alueen yhteistyökumppaneilleen FF-Kierrätyssäkkejä, joihin voi kerätä muovieristeistä ylijäämäpalat ja leikkuujätteet. Kun ne alkavat täyttyä, Finnfoamin kuljetusliike hakee ne maksutta pois samalla kun kauppaan toimitetaan lisää eristeitä. Finnfoamin kuljetusliike ei siis nouda kierrätyssäkkejä erikseen vaan nouto yhdistetään uusien eristekuormien toimitukseen. Näin pystymme pitämään toiminnan ympäristöystävällisenä.

Haluttujen tyhjien säkkien määrä tulee ilmoittaa tilauksen yhteydessä. Myös noudettavien täysinäisten säkkien määrä tulee ilmoittaa samalla, kun kauppaan tilataan lisää eristeitä.

Mikäli kauppaan ei toimiteta Finnfoam Oy:n eristeitä, voi täysinäisten FF-Kierrätyssäkkien noudot tilata yhteistyökumppaniltamme Lassila & Tikanojalta. L&T toimittaa tarvittaessa kauppaan myös tyhjiä säkkejä. L&T perii tyhjien säkkien toimittamisesta sekä täysinäisien säkkien noudosta oman hinnastonsa mukaisen hinnan.

L&T:n esitteen palvelusta ja yhteystiedot löydät alta.

Tästä voit ladata L&T:n PDF-esiteen (PDF, 235 kt)

Yksityiset henkilöt

Yksityiset henkilöt voivat palauttaa leikkuujätteet rautakauppaan, josta Finnfoam Oy:n levyjä on ostettu, mikäli kyseinen rautakauppa varastoi FF-Kierrätyssäkkejä. FF-Kierrätyssäkkejä varastoivat pisteet löytyvät täältä.