Kiertotalous, materiaali- ja resurssitehokkuus

Kehitämme jatkuvasti tuotantoamme ja tuotteitamme ympäristövaikutusten laskemiseksi. Kiertotalous sekä materiaali- ja resurssitehokkuus ovat avainasemassa tämän pyrkimyksen saavuttamiseksi. Olemme esimerkiksi kehittäneet täysin uudenlaisia menetelmiä eristejätteiden tehokkaaseen kierrätykseen Suomessa, sekä tehneet toimenpiteitä tuotannon hukkalämmön hyödyntämiseen. Tuotteissamme hyödynnetään kierrätysmateriaaleja ja resurssitehokkaita ratkaisuja, joiden avulla rakenteiden hiilijalanjälkeä saadaan laskettua.

Materiaalitehokkaat ratkaisut

Optimoimalla materiaalien käytön on mahdollista vaikuttaa rakentamisen hiilijalanjälkeen merkittävästi. Finnfoamin ratkaisuilla rakennemateriaaleja tarvitaan vähemmän.

FF-Kierrätyssäkki – kierrätyksen edelläkävijä

Finnfoam lanseerasi ensimmäisenä Suomessa muovieristejätteiden kierrätysjärjestelmän. FF-Kierrätyssäkeillä kerätään muovieristejätteet rakennustyömailta ja rautakaupoista ja käytetään Salon tehtaalla uudelleen raaka-aineena.

Kierrätysmateriaalista valmistetut tuotteet

Hyödynnämme kierrätettyä eristejätettä uusien tuotteiden valmistukseen. Kierrätetty EPS-muovieristemateriaali hyödynnetään uuden keraamipohjaisen FF-SILENT -massan tekoon, jonne se rouhitaan täyteaineeksi. FF-PIR -materiaali taas hyödynnetään mm. FF-FRAME -tuotteissa.

POLYSTYREENIN LIUOTINKIERRÄTYS

Finnfoam rakentaa Saloon polystyreenin kemialliseen kierrätykseen tarkoitettua laitosta, jossa käytetyt, likaisetkin vaahtomuovieristeet kyetään energia- ja kustannustehokkaasti kierrättämään uudestaan eristeiden raaka-aineeksi. Kierrätysprosessille ja siinä käytettävälle uudelle ympäristöystävälliselle liuottimelle on haettu patenttia.