Hyvin eristetty talo on ekoteko

Rakennusten päästöistä jopa 70–80 prosenttia syntyy käytön aikana. Siksi lämmityksen ja jäähdytyksen tarpeen minimointi rakenteellisen energiatehokkuuden keinoin lämmöneristetyllä vaipalla on tärkeää, sillä sen avulla voidaan laskea niin päästöjä kuin energiakustannuksiakin. Rakennuksen alhainen energiankäyttö on suoraan kytköksissä alhaisiin päästöihin.

Energiatehokkaan talon vaippa on hyvin lämmöneristetty ja se kuluttaa näin huomattavasti vähemmän energiaa kuin rakentamismääräysten minimivaatimukset täyttävä talo. Hyvin lämmöneristetty vaippa on ympäristöystävällisin ratkaisu, koska se säästää energiaa huoltovapaasti koko elinkaarensa ajan.

Pyrkimyksenä nollaenergiatalo

Nollaenergiatalo on rakennus, joka tuottaa energiaa yhtä paljon kuin kuluttaa. Kokonaiskulutuksen summa vuositasolla on nolla.

Finnfoamin tehokkailla ja homehtumattomilla lämmöneristeillä todellisen nollaenergiatalon toteuttaminen on mahdollista turvallisesti. Tehokkailla eristeillä rakennepaksuudet pysyvät maltillisina ja uudiskohteessa lisäkustannuksen takaisinmaksuaika muutamia vuosia. 

Todellisella nollaenergia- tai passiivitasolle eristetty rakennus säästää elinikänsä aikana valtavan määrän päästöissä. Asukkaille tai kiinteistönomistajille tärkeitä ovat myös lämmityslaskussa säästetyt eurot: vuositasolla esimerkiksi omakotitalon 10 000–20 000 kWh säästöllä on isot vaikutukset energialaskuun.

Kestävät materiaalit osana elinkaariajattelua

Rakennushankkeiden suunnittelussa on alettu ottaa huomioon ympäristövaikutuksia ja erityisesti keskitetty huomiota elinkaariajatteluun. Kun rakennushankkeen ympäristökuormitusta lasketaan, tulee sen hiilijalanjäljen laskenta tehdä aina rakennuksen koko elinkaarelle. 

Rakennusmateriaalien käyttöikä vastaavasti kertoo minkälaisia huoltotoimenpiteitä, ylläpitotoimia sekä vaihtoväliä kyseinen tuote elinkaarensa aikana tarvitsee. Finnfoamin lämmöneristeiden huoltovapaa käyttöikä on 50–100 vuotta eli ne tulevat vaihdetavaksi vasta kun rakennukseen tehdään iso peruskorjaus.

Pitkäaikaisten ja kestävien Finnfoam-lämmöneristeiden tuotevalikoima soveltuu kaikkeen eristämiseen sekä monipuolisesti erilaisiin lisälämmöneristyksiin. Routa- ja lattiaeristeenä FINNFOAM kestää erinomaisesti kosteutta, jäätymistä ja kuormitusta ilman näiden ominaisuuksien heikentymistä ajan kuluessa. Kun kerran on eristetty hyvin, ei eristystä enää tarvitse korjata tai lisätä.

Hyvin eristetty on kustannustehokkain

Finnfoamilla panostetaan uusiin ja kestäviin ratkaisuihin sekä rakentamisen aikaisen että rakennuksen käytönaikaisen hiilijalanjäljen pienentämiseen. Rakenteellisesti energiatehokkaan talon rakentaminen on paitsi ekoteko, myös taloudellisesti järkevintä pitkällä tähtäimellä.

Finnfoamin eristeillä toteutetut rakenteet eivät tarvitse toimiakseen erillisiä höyrynsulkuja eikä tuulensuojalevyjä, mikä taas vaikuttaa säästävästi muiden materiaalien kulutukseen.

Energiatehokas talo on myös elinkaarikustannuksiltaan selkeästi edullisin. Hankintahinnassa tarvitaan 1–4 % prosentin lisäinvestointi kokonaiskustannuksiin tavalliseen rakentamiseen verrattuna. Lisäinvestointi eristeisiin voidaan kuitenkin säästää nollaenergiataloissa jo, kun järeää lämmitysjärjestelmä voidaan korvata kevyemmällä, koska energia tarve on niin paljon pienempi. Energiatehokkaan talon asumis- ja huoltokustannukset ovat lisäksi huomattavasti pienemmät kuin tavallisessa talossa.