Finnfoam mukana kehittämässä Levin hiihtokeskusta

Oy Levi Ski Resort Ltd jatkaa innovatiivista sekä ympäristöystävällistä kehitystään. Hiihtokeskus panostaa eturinteen lumivarmuuteen luoden uuden Glacier Express -hissin viereen jäätikön. ”Levi kasvaa ja kehittyy voimakkaasti ja aina kun rakennetaan, tarvitaan Finnfoamia. Levi panosti ensimmäisenä isona keskuksena lumensäilönnän kehittämiseen ja yhteistyö Snow Securen lumen säilöntäkonseptin viimeistelyssä, ja uutuuksien testauksessa on edennyt maaliin loistavasti”, kommentoi Finnfoamin hallituksen puheenjohtaja Teppo Nieminen.

​​​​​Levin hiihtokeskuksella on halu tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua ja upeita lumielämyksiä tunturissa. Hiihtokeskus haluaa myös olla suunnannäyttäjänä niin teknologian käytössä, innovatiivisuudessa kuin myös ympäristöystävällisyydessä.

Finnfoam ja Snow Secure mukana Suomen ensimmäisessä jäätikössä

Jäätikön teko tapahtuu hyödyntäen viimeisintä saatavilla olevaa lumetusteknologiaa sekä säilömällä lunta. Lumen siirtoa pyritään minimoimaan, jolloin lumimäärän hyötysuhde paranee sekä energian- ja polttoaineen kulutus pienenee. Lumi säilötään kesän ja syksyn ajaksi Finnfoamin ja Snow Securen lumensäilöntäteknologiaa hyödyntäen. Ensimmäinen osa jäätiköstä avataan ensi lokakuussa. Finnfoamin hallituksen puheenjohtaja Teppo Nieminen näkee yhteistyön laajentamisen Levin kanssa luontevana jatkumona.

– Finnfoamin kannalta on todella mielenkiintoista olla mukana suurissa suomalaisissa hankkeissa luomassa uutta mallia maailmalle vastaavasti kuin rakentamisen sektorilla olemme toimineet. Muuttuvissa olosuhteissa lumivarmuus tulee korostumaan. Snow Securen lumensäilöntäkonsepti on myös ekologisin sekä kustannustehokkain ja on hienoa päästä skaalaamaan se seuraavalle tasolle yhdessä Levin kanssa. Kuultuamme Levin jäätiköstä nousi keskusteluun myös laajempi yhteistyö, jota konserniyhtiömme Easy Led valaistusratkaisuineen täydentää hyvin, sanoo Finnfoamin hallituksen puheenjohtaja Teppo Nieminen.

Syksyn ja alkukauden laskettelu- ja harjoittelumahdollisuudet maailmassa ovat rajalliset mm. jäätiköiden sulamisesta ja vaihtelevista säistä johtuen. Valmistuessaan Glacier Express tarjoaa laadukkaan ja varman alkukauden lumiolosuhteen laskettelun ja lautailun harrastajille sekä myös eri rinnelajien harjoitusryhmille.

Easy LED mukana rakentamassa edistyksellistä LED-valaisua

Finnfoam-konserniin kuuluva Easy LED Oy suunnittelee ja rakentaa Leville maailman edistyksellisimmät aluevalaisimet laskettelurinteeseen, tavoitteenaan tuoda päivänvaloefekti pimeään. Led-valojen energiatehokkuuden vuoksi niillä pystytään pudottamaan sähköntarvetta, ja edistyksellisen optiikan ansiosta valaistus saadaan suunnattua haluttuihin kohtiin samalla välttäen turhaa valosaastetta ympäristöön ja taivaalle. Jokaisesta valomastosta ympäristöineen luodaan 3D-malli, jonka avulla lasketaan alueen tarvittava valon määrä. Jokainen led-valaisin optimoidaan (ja voidaan myös käytön aikana säätää) erikseen, jolloin saadaan mahdollisimman hyvä ja tasainen valaistus. Aluevalaistuksen älykkään ohjausmahdollisuuden kautta valon määrää voidaan myös vähentää halutessa ja tilanteen mukaan.

– Olemme ylpeitä päästessämme mukaan tähän merkittävään projektiin Suomen talviurheilun ykköskohteeseen. Tavoitteenamme osaltamme on pidentää kautta tuomalla valaistusolosuhteet tämän nopean lajin vaatimalle tasolle niin turvallisuuden kuin viihtyvyydenkin näkökulmasta – kellon- ja vuodenajasta riippumatta, kertoo Easy LED Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Kartio.

Tutustu:

Levin hiihtokeskus www.levi.ski

Easy LED Oy www.easyled.fi

Snow Secure www.snowsecure.com