Eristetyllä ensilumenladulla lumi säilyy

Finnfoam INFRA -levyt on suunniteltu heikosti kantaville ja routiville pohjamaille alhaisen nopeusluokan teille jakavaksi kerrokseksi ja routaeristeeksi.

Finnfoam INFRA -levyjen avulla talviurheilupaikat, kuten hiihtoladut ja luistelukentät, pystytään aukaisemaan merkittävästi aikaisemmin ja pitämään kunnossa koko talven. Roudattoman maan lunta altapäin sulattavaa vaikutusta on tutkittu viime vuosina niin laskennallisesti kuin käytännön kohteissakin ensilumen latujen alla. Eristeen vaikutus lumen säilyvyyteen ja ladun hoidettavuuteen plussa-asteilla on todella merkittävä. Tätä varten Finnfoam on suunnitellut Finnfoam INFRA -levyn.

Finnfoam INFRA -levy tuo kustannustehokkuutta urheilupaikkarakentamiseen 

Urheilupaikat rakennetaan usein alueille, joilla on heikosti kantava pohjamaa. Finnfoam INFRA -levyjen avulla massanvaihdot pystytään minimoimaan ja saamaan pohjamaasta kustannustehokkaasti routimaton ja kantava alusta alueilla usein liikkuvia isoja työkoneita varten.

Rullahiihtorata toimii täydellisenä ensilumen ladun alustana. Rullahiihtoradan pohja tulisi aina routaeristää, jotta ensilumi säilyy paremmin sen päällä ja täten vältetään myös asfaltin ”repeily” routavaurioiden johdosta muutaman vuoden päästä. Luja erikoissementtilaastilla pinnoitettu Finnfoam INFRA -levy soveltuu tähän käyttökohteeseen korkean puristus- ja taivutuslujuutensa ansiosta erinomaisesti. Rakenne on myös kustannustehokkain ratkaisu toteuttaa ratkaisu. 

Levyn rakenne

Finnfoam INFRA -levyssä on 50 mm paksun Finnfoam-eristeen päällä vahvikkeena laasti ja lasikuituverkko, jonka ansiosta se voidaan asentaa lähelle maanpintaa. Rakenne, jossa eristeen päällä on hyvin vähän massaa, on alkutalvesta lumen säilyvyyden kannalta optimaalinen. Tällöin pintarakenne jäähtyy/ jäätyy nopeasti ja Finnfoam-eriste katkaisee maanlämmön lunta altapäin sulattavan vaikutuksen.

Ratkaisun edut

Finnfoamin erinomainen puristuslujuus ja INFRA-levyn taivutuslujuutta tuova pinnoite mahdollistavat lukuisat edut. Yksi suurimpia on hiilijalanjäljeltään erittäin suurien massanvaihtojen minimointi, joka tuo tietysti myös merkittäviä kustannussäästöjä.

Tutustu tarkemmin tuotteeseen Finnfoamin sivuilla: Finnfoam INFRA -levy. Lisätietoa myös Snow Securen sivuilla latulumen säilönnästä: snowsecure.com/fi/latulumen-sailonta

Lisätietoa:

Niklas Alexandersson

Tekninen asiakaspalvelupäällikkö

+358 2 777 3030

Ammattiasiakkaat