Lämpimän rakennuksen sisäpuolinen lisälämmöneristys FINNFOAM-saneerauslevyllä

Jos vanhassa seinässä on höyrynsulkumuovi, tulee siihen puhkoa reikiä noin 10 kpl/m2. Tämä tulee tehdä siksi, ettei rakenteeseen jäisi paikkoja, jotka ovat kahden höyrytiiviin kerroksen välissä. Finnfoamista ja saumavaahdosta syntyy yhtenäinen ja tiivis eristys, joka toimii samalla myös höyrysulkuna.

Aloitetaan eristys nurkasta. Nurkassa voidaan käyttää kiinnitykseen ruuveja ja prikkoja. Tiivistetään ja samalla myös osaksi liimataan levy saumavaahdolla nurkista. Eriste otetaan lattiasta ja katosta noin 1 cm vajaaksi, jotta saumavaahto on helppo asentaa myös ala- ja yläsaumaan.

Eristystä jatketaan ja levyjen kiinnityksessä voidaan käyttää puulistaa (20 x 50). Ennen puulistan kiinnitystä pursotetaan levyjen saumaan hieman saumavaahtoa. Finnfoam ja saumavaahto puristuvat puulistan ja vanhan seinän väliin, jolloin saumasta tulee tiivis.

Puulistoihin voidaan asentaa sisäverhouslevy tai paneeli. Ennen sisäverhouksen tekoa tulee muistaa tiivistää myös levyjen ylä- ja alareunat sekä muut läpiviennit esim. sähkörasiat. Rakenteen hyvä tiiviys on osa rakenteen hyvää energiataloutta! Tiiviys ei näy rakenteen U-arvossa!