Päivitetyt ympäristöselosteet (EPD)

Olemme päivittäneet kaikkien tuotteidemme RTS EPD -ympäristöselosteet alkuvuoden aikana. Kehitys oli kaikissa tuotteissamme oikeansuuntaista. Erityisen suuri muutos oli FF-PIR-polyuretaanieristeissä, joiden arvot lähes puolittuivat, johtuen vanhassa EPD:ssä olleista virheistä.

Kehitämme jatkuvasti tuotantoamme tehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Lisäksi tuomme markkinoille alhaisen hiilijalanjäljen ratkaisuja. Viimeisin tuotteemme on asuinrakennusten maanvaraisiin alapohjiin suunniteltu FF-FLOOR.

Rakennusten suurimmat päästöt syntyvät käytön aikana, jota rakenteellinen energiatehokkuus, eli hyvä lämmöneristys laskee tehokkaimmin. Eri laskentamallien mukaan käytönaikaiset päästöt vaihtelevat välillä 50-75% rakennusten hiilijalanjäljestä. Viimeisimpien tutkimusten mukaan korjausrakentamisessa lisäeristämisestä syntyvän ”hiilipiikin” takaisinmaksuaika on vain 2-3 vuotta. Korjausrakentamisessa tulisikin lisäeristää niin paljon, kuin kohteessa on mahdollista.

EPD (Environmental Product Declaration) on vapaaehtoinen ja standardoitu tapa esittää luotettavasti olennaiset, varmennetut ja vertailukelpoiset tiedot rakennusmateriaalien ympäristövaikutuksista.

Löydät Finnfoamin ympäristöselosteet tämän linkin kautta.