Finnfoam-eristeitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä kohteissa

Rakennusprojektin urakoitsijat, valvojat, suunnittelijat ja tilaajat ovat kiinnostuneita eristeiden ympäristö- ja terveysvaikutuksista. Rakennuskohde voi saada Joutsenmerkin, kun kohteen kaikki rakennusmateriaalit täyttävät rakennustuoteryhmälle asetetut kriteerit.

Materiaalien ominaisuuksia vertaillaan tuotteen elinkaariarvioinnin perusteella. Elinkaariarvioinnissa kiinnitetään huomiota arvioitavan tuotteen raaka-aineisiin, tuotantoon, materiaalien käyttöön ja kierrätykseen.

Suomalainen Joutsenmerkki on osa Nordic Swan Label -konseptia, joka toimii myös Islannissa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Finnfoam, FF-PIR, FF-EPS ja Tulppa -tuotteet ovat hyväksyttyjä käytettäväksi Joutsenmerkityissä rakennuksissa ja ne löytyvät Joutsenmerkin rakennustuotetietokannasta. Finnfoam-tuotteilla ei ole Joutsenmerkkiä.

Finnfoam, FF-PIR, FF-EPS ja Tulppa -tuotteiden ympäristöselosteet eli EPD:t, joiden perusteella voidaan tehdä elinkaariarviointia rakennuskohteissa, löytyvät tämän linkin kautta sekä Rakennustiedon RTS EPD tietokannasta.

Lisätietoa:

FF-Tekninen tuki

Juuso Jehimoff

Tekninen asiakaspalvelupäällikkö

+358 2 777 3053

Ammattiasiakkaat

Niklas Alexandersson

Tekninen asiakaspalvelupäällikkö

+358 2 777 3030

Ammattiasiakkaat