Finnfoamin vetovastuu vaihtuu Suomessa

Asso Erävuoma nimitetään Finnfoam Oy:n varatoimitusjohtajaksi marraskuusta 2023 lähtien. Hän vastaa jatkossa salolaisen eristevalmistajan johtamisesta ja operatiivisesta toiminnasta Suomessa. Toimitusjohtaja Henri Nieminen keskittyy jatkossa yrityksen innovaatioliiketoimintaan sekä Finnfoam konsernin johtamiseen.

Suomen suurin kotimainen eristevalmistaja Finnfoam Oy siirtyy taloustilanteen ja määräysympäristön tiukentuessa kahden johtajan malliin, jolla yritys valmistautuu tulevaan.

Yrityksen pitkäaikainen markkinointi- ja kehitysjohtaja Asso Erävuoma nimitetään varatoimitusjohtajaksi ja hänen vastuullaan on jatkossa yrityksen operatiivisen toiminnan, myynnin ja strategian kehittäminen. Kilpaurheilutaustaisen Erävuoman resepti Finnfoamin menestyksen jatkoksi on tehdä määrätietoisesti ja systemaattisesti töitä asetettujen tavoitteiden eteen. 

“Haastavia aikoja tulee aina ja ainoa tapa päästä niiden yli on se, ettei jää tuleen makaamaan vaan pitää hyväksyä tosiasiat, tehdä uusi pelisuunnitelma, katsoa eteenpäin ja kehittää samalla uutta. Johtaminen korostuu aina vaikeina aikoina”, Erävuoma sanoo.

Erävuoma näkee rakennusalan tiukentuvat EU-direktiivit hyvänä mahdollisuutena, koska korjausrakentamisella voidaan kompensoida halvaantunutta uudisrakentamista. Suomessa on rakennusten korjausvelkaa jo yli 80 miljardin euron arvosta ja Erävuoman mielestä on perusteltua, että lainsäädännöllä nyt avitetaan kiinteistökannan rakenteellisen energiatehokkuuden parantamista, monestakin syystä. Kansallisella tasolla Suomi ei yksinkertaisesti pääse päästövähennystavoitteisiinsa ilman että niin uudis- kuin vanhojen rakennusten energiatehokkuus laitetaan kuntoon. Vaatimukset ovat kuluttajienkin näkökulmasta pitkällä tähtäimellä hyvä asia, koska alhainen energiankulutus on tae alhaisesta energialaskusta.

“Pelottelu pakkoremontointipuheilla on vienyt keskustelun ilmeisesti tarkoitushakoisesti hakoteille. Puhuttaessa tosiasioista esimerkiksi kerrostaloyhtiön miljoonan euron julkisivuremonteissa lisäeristys on noin viiden prosentin lisäkulu, mutta se tekee rakennuksesta aidosti energiatehokkaan ja laskien remontin takaisin maksuaikaa merkittävästi, kiinteistön arvosta puhumattakaan. Tänä päivänä ei tulisi enää korjata mitään rakenteita parantamatta aina samalla rakenteiden energiatehokkuutta vähintään lähelle nykytasoa.”, Erävuoma lataa.

Polystyreenin kierrätyslaitos käynnistyy Salossa

Perheyrityksessä pitkään toimitusjohtajana ollut Henri Nieminen puolestaan keskittyy jatkossa enemmän Finnfoam konsernin johtamiseen ja sen kansainvälistymisen jatkamiseen, uusien ratkaisuiden kehittämiseen sekä konsernin innovaatioyhtiön FF-FUTURE Oy:n, että muiden yritysten puitteissa. Työsarkaa riittää monipuolisesti.

“Tällä hetkellä töitä teettää paljon Saloon rakennettu polystyreenin kierrätyslaitos, joka käynnistyy joulukuussa. Se käyttää raaka-aineena työmailta kerättyjä polystyreeni eristeiden hukkapaloja, jotka kierrätetään liuoskierrätysmenetelmällä. Laitteet ja koneet ovat asennusvaiheessa ja niitä ryhdytään testaamaan ja ajamaan ylös aivan näinä aikoina”, Nieminen kertoo.

Finnfoam on investoinut kierrätyslaitokseen 10 miljoonaa euroa. Puhdistusjärjestelmän laitteistokokonaisuuden kehitys on ollut oleellinen osa koko kierrätysprosessin kehitystyötä: Autotallivaiheen miniatyyriversioista on kehitetty teollisen mittakaavan laitteisto. Itse kierrätysprosessissa polystyreeni saatetaan uuden, hedelmäpohjaisen liuottimen avulla täysin nestemäiseen muotoon, jolloin siitä on helppo erottaa siivilöimällä epäpuhtaudet.

“Puhdistuksen jälkeen liuotin haihdutetaan uudelleen kiertoon ja takaisin kiinteään muotoon palannut polystyreeni muutetaan granulaateiksi, joita voidaan hyödyntää eristetuotannon raaka-aineena”, Nieminen kertoo.

Lisäksi Niemisen työpöydältä löytyy esimerkiksi Ekotuhka, joka ottaa hiilidioksidia talteen tehtaiden piipusta ja tekee siitä tulevaisuudessa raaka-aineita sekä säilölumiratkaisuja tarjoava Snow Secure, joka on nyt kovassa nosteessa niin Suomessa kuin Keski-Euroopassakin.

Lisätietoa:

Asso Erävuoma

Varatoimitusjohtaja
Kehitys- ja markkinointi

+358 2 777 3055

Henri Nieminen

Toimitusjohtaja

+358 2 777 3019
+358 400 636 992