Pitääkö FINNFOAM-eristeet suojata rakennusaikaiselta kastumiselta?

Puhtailla, ehjillä ja kuivilla lämmöneristeillä saavutetaan aina laadukkain lopputulos toteutettaessa lämmöneristystä maanpäällisissä rakenteissa. Finnfoam-eristeet itse ovat vettymättömiä ja homehtumattomia eivätkä ne tarvitse erillistä sääsuojausta. On kuitenkin hyvä muistaa, että ympäröivät rakenteet tulee suojata aina säärasituksilta. Sade- ja valumavedet on huomioitava jo rakennusprojektin suunnitteluvaiheessa, jotta rakenteiden ja materiaalien kastumiseen liittyviltä riskeiltä vältyttäisiin. FINNFOAM-levyt sopivat lämmöneristävyytensä ja

Millä FINNFOAM-levyjä voidaan liimata?

FINNFOAM-levyjä voidaan liimata erilaisilla rakennusliimoilla, epoksi- ja polyuretaanipohjaisilla liimoilla. Huomioitavaa on, että käytettävä liima ei saa sisältää liuotinaineita.

Miten FINNFOAM-eristeiden saumoista saadaan tiiviitä sisäpuolisen eristämisen yhteydessä?

Saumojen tiiviyden takaamiseksi tulee saumat tiivistää joustavalla PU-vaahdolla tai muulla yhteensopivalla liimamassalla. Jos eristettä käytetään esim. runkopuiden välissä, on eriste leikattava joka reunaltaan n. 10-15 mm pienemmäksi, jotta elastisella PU-vaahdolla tiivistämiseen jää riittävästi tilaa. Eristeet voidaan kiilata FINNFOAM-levystä leikatuilla kiiloilla runkojen väliin tiiviisti ennen vaahdotusta. Sauma vaahdotetaan yhtenäisenä kaistana ja vaahtosauman liitos tulisi koostua kahdesta

Voiko FINNFOAM:in tai FF-PIR levyn pintaa maalata?

FINNFOAM ja FF-PIR -eristeet ovat lämmöneristeitä, joiden päälle tulee aina jokin sisäverhous, joka toimii myös rakenteellisena suojauksena. Erikoistapauksissa FINNFOAM-levy voidaan maalata vesiohenteisilla maaleilla. Maalit eivät saa sisältää liuottimia. FF-PIR AL -tuotteet voidaan maalata esim. Teknoksen Superlateksilla tai BIORA 7 -maaleilla.

Millä tavalla FINNFOAM-levyä voidaan työstää?

Nyrkkisääntönä on, että levyä voidaan työstää kaikilla normaaleilla puuntyöstökaluilla. Esimerkiksi levyn leikkaamiseen käy puukolla tai mattopuukolla tehty viilto, jonka jälkeen levy napsahtaa poikki terävällä kämmeniskulla.