Yläpohja

Tiiviin ja hyvin eristävän FINNFOAM-eristeen avulla ullakon eristäminen käy helposti ja tilaa säästäen. FINNFOAM:in täysin yhtenäisen solurakenteen ansiosta rakenteeseen ei tarvita erillisiä tuulensuojia tai höyrynsulkuja. Luja FINNFOAM:in-eriste ei tarvitse myöskään erillistä lisäkoolausta kattotuolin alle, vaan eristys voidaan tehdä kauttaaltaan yhtenäiseksi kattotuolien alle kylmäsillat minimoiden. 

Yläpohjaan

FINNFOAM-eristeiden yläpohjan ja ullakoiden eristämiseen suunniteltu eristelevy on nimeltään FI tai FL-K600, joka on saatavana 210, 250 ja 370 mm paksuisena. FINNFOAM-levyt on tarkoitettu tarkkaan koolausväliin, koska levyjen itse tiivistävä rakenne sallii kattotuoleissa noin ±10 mm:n heittoja. Yläpohjaan eristelevy on mitoitettu 600 mm:n kk-jaolle (vasojen välissä vapaatila  550 mm). FINNFOAM:ia käyttämällä saadaan tuulensuoja, lämmöneristys ja höyrynsulku yhdellä asennusvaiheella. Lisää tietoa levystä on seinät-osiossa.

Tiiviillä ja helposti työstettävällä FINNFOAM:illa ullakon eristäminen käy helposti ja tilaa säästäen. FL-K600:lla eristäminen uudiskohteissa on nopeaa ja se soveltuu hyvin myös korjauskohteisiin, joissa jako täsmää.

Saumojen tiivistys on tehtävä huolella 

FINNFOAM:ista voidaan helposti työstää mattoveitsellä halutun mittaisia paloja, sillä eriste ei murene eikä pölyä. Tiivis rakenne estää ylöspäin nousevan lämpimän ilman karkaamisen harakoille. Täysin yhtenäisestä ja suljetusta solurakenteesta ei ilma virtaa läpi, joten päähuomio kannattaa kiinnittää saumojen tiivistykseen. Joustavalla polyuretaanisaumavaahdolla saadaan aikaan yhtenäinen ja tiivis rakenne, joka eristää myös parhaiten ääntä.

Joustavalla PU-vaahdolla voidaan myös liimata FINNFOAM-paloja yhteen, jolloin hukkapalat tulevat minimoiduksi. Rakenteen U-arvossa ei ole mukana rakenteen tiiviyttä. Kuitenkin tiivis rakenne (vuotoluku 1) kuluttaa yli 15 % vähemmän energiaa kuin tavanomaisen tiiviyden (vuotoluku 4) omaava rakenne.

Tiiviillä ja helposti työstettävällä FINNFOAM:illa ullakon eristäminen käy helposti ja tilaa säästäen. Kattotuolin alle tehdään yhtenäinen eristyskerros lujasta FINNFOAM:ista ― ei kylmäsiltoja! 

Vanhoissa taloissa ensimmäinen eristekerros työstetään kattotuolien väliin ja kiinnitetään joustavalla PU-vaahdolla. Kattotuolien alle tehdään yhtenäinen eristyskerros saumat limittäen edellisen kerroksen kanssa lujasta FINNFOAM:ista ― ei kylmäsiltoja!

Tuuletusväli on tärkeä 

FINNFOAM-levyihin ei pääse tunkeutumaan kosteutta ja siksi niiden tuulettaminen ei ole tärkeää. Kattotuolien kuivana pysyminen edellyttää kuitenkin tuuletusta ja siksi aluskatteen ja FINNFOAM:in väliin tulee jättää aina tuuletusrako (noin 50 mm).