Reunavahvistettu laatta

Finnfoam toi vuonna 2016 markkinoille uuden reunavahvistetun laatan perustusratkaisun

Ratkaisussa erikoismuotoon työstetyt lujat FINNFOAM-lämmöneristeet muodostavat myös valumuotin, jota ei pureta valun jälkeen. Kauttaaltaan lämmöneristetty reunavahvistettu laatta on passiivi- ja nollaenergiataloihin paras mahdollinen perustamisratkaisu, koska näin perustuksesta saadaan täysin kylmäsillaton. FINNFOAM:in alhainen vesihöyrynläpäisevyys estää maassa olevan kosteuden siirtymisen laattaan. FINNFOAM:in suuren puristuslujuuden ansiosta lämmöneristeeseen ei synny myöskään mitään kasaanpuristumisongelmia.

Levyt asennetaan tasatulle ja tiivistetylle pohjalle. Muotin tekeminen aloitetaan asentamalla reunamuottien pohjapalat FINNFOAM LB300 paikoilleen, jonka jälkeen asennetaan pystyseinämät FINNFOAM LS300. FINNFOAM LS300 -pystyseinämät ovat 100 mm paksuja ja niiden ulkopuolelle asennetaan yleensä myös toinen 100 mm paksu normaali FINNFOAM-levy eristekiinnikkeillä, jotta rakenteen lämmöneristyskyky on riittävä, ja jotta ne myös tukevat seinämiä valussa. Lisäksi seinämien tuenta varmistetaan noin metrin välein 5 mm RST raudoilla, jotka kiinnitetään laatan raudoituksiin.

Reunavahvistettu laatta FINNFOAM LS + LB eristeillä.

Reunavahvistuksen sisäpuolelle laatan lämmöneristeeksi asennetaan 200–300 mm paksu FINNFOAM-lämmöneristyskerros halutun U-arvon mukaan. Tämän jälkeen tehdään rakennesuunnitelman mukainen raudoitus, tarvittavat putkitukset ja valetaan reunavahvistettu laatta. Ratkaisu helpottaa ja nopeuttaa merkittävästi reunavahvistetun laatan tekemistä ja tällä ratkaisulla siitä saadaan täysin kylmäsillaton.

Tarkemmat tiedot tähän ratkaisuun sopivista tuotteista (LS300 ja LB300) löytyy täältä.

Reunavahvistetun laatan muotti ja eristysratkaisu FINNFOAM LS + LB.
Kylmäsillaton perustusratkaisu FINNFOAM LS + LB.

Katso video