FINNFOAM- ja FF-PIR -eriste höyrynsulkuna

Höyrynsulkuratkaisu FF-PIR-eristeiilä.

FINNFOAM- ja FF-PIR- lämmöneristeet toimivat rakenteissa aina myös höyrynsulkuna. FINNFOAM:in solurakenne on täysin yhtenäinen ja suljettu, minkä ansiosta sen solurakenteella on erittäin suuri vesihöyrynvastus. FF-PIR-eristeiden pinnalla olevat alumiini- tai muovilaminaatit puolestaan omaavat erittäin korkean vesihöyrynvastuksen. Kaikki Finnfoamin normaalit eli puolipontatut ja täyspontatut FINNFOAM-levyt toimivat höyrynsulkuna, kuten myös FF-PIR -eristelevyt.

Erinomainen muotti puhallusvillalle

FINNFOAM- ja FF-PIR-eristeitä käytetään paljon höyrynsulkuna villalla toteutetuissa seinä- tai yläpohjarakenteissa. Ne parantavat lisäksi rakenteen lämmöneristävyyttä ja ohentavat samalla sen kokonaispaksuutta. FINNFOAM- ja FF-PIR -levyt toimivat yläpohjassa myös erinomaisena puhallusvillan muottina. FINNFOAM- ja FF-PIR -eristeiden kanssa on helppo toteuttaa huolellisella työllä todella tiivis rakennus. Tiiviys on erittäin tärkeää rakennuksen energiatehokkuuden ja rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden kannalta.

Höyrynsulkuratkaisu FINNFOAM-eristeillä.

TIIVIS JA HELPPO TYÖSTÄÄ

Levyjen saumat tiivistetään yleisimmin elastisella saumavaahdolla ja teipataan alapinnasta, mutta täyspontti mahdollistaa myös liimamassojen käytön tiivisteenä. Elastisilla liimamassoilla saadaan aikaiseksi erittäin tiivis ja joustava sauma. FINNFOAM- ja FF-PIR-eristeiden käyttö höyrynsulkulevynä on kustannustehokas ratkaisu. Sillä saadaan aikaiseksi tiivis höyryn- ja ilmansulku, joka lisää samalla rakenteen eristyskykyä.

FINNFOAM- ja FF-PIR-levyjä on helppo työstää, koska ne eivät murene ja niitä voidaan leikata puuntyöstötyökaluilla. Levyjen läpiviennit on helppo tiivistää esimerkiksi joustavalla polyuretaanivaahdolla ja läpivientikappaleilla, jolloin rakenteisiin ei jää vuotopaikkoja. Puulista tai lauta, joka tulee FINNFOAM tai FF-PIR:n sisäpintaan, kiinnitetään runkoon ruuveilla.

TYÖOHJEET Rakennuksen vaipan tiivistämiseen Pro Clima -tuotteilla (PDF, 1649 kt)